Intrebari frecvente
Intrebari generale
Folosim detergent speciali pentru curatarea covoarelor,nu substante chimice ce pot dauna oamenilor.
In plus covoarele sunt clatite si centrifugate, astfel ca detergentul este eliminat complet.
Pentru a le steriliza se poate apela la dezinfectarea cu ozon..
Bineinteles. Chiar recomandam acest lucru in preajma sarbatorilor,cand volumul de cereri este mare.
Se poate programa telefonic, pe mail, sau chiar direct pe site.
Plata se face la livrarea covoarelor curatate si parfumate. La ridicarea covoarelor primiti un Bon de Comanda, urmand ca la livrare sa achitati contravaloarea serviciilor in baza bonului de comanda si a bonului fiscal pe care il primiti.Deocamdata se poate plati doar cash,urmand in scurt timp sa implementam plata la POS.
Contra cost, putem veni oriunde doriti pentru a va prelua comanda.Dar, ca prim pas, ar trebuie ceruta o oferta de pret, fie telefonic, fie prin formularul de contact.
Intrebari legate de spalare
Procesul de spalare are loc in 5 pasi ,dupa cum urmeaza :
- Pasul 1: Desprafuirea covorului cu ajutorul unui utilaj pe baza de vibratii puternice ( 15oo de batai pe minut) si aspirare.In acest mod ,pana si covoarele cu fir lung care strang cele mai multe impuritati vor iesi impecabile.
- Pasul 2: Spalarea propriu-zisa cu ajutorul masinii de spalat cu 8 perii rotunde si cu ajutorul a 2 perii perii cilindrice care spala inclusiv spatele covorului.
- Pasul 3: Stoarcerea covorului- cu ajutorul unei centrifugi lungi de 4m cu 1400 rotatii pe minut, 95% din apa este eliminata din covor.Astfel timpul necesar uscarii este redus la cateva ore.
- Pasul 4: Uscarea covorului:Se face in incaperi speciale,cu ajutorul dezudimificatoarelor si ventilatoarelor profesionale in maxim 8 ore,la temperaturi de pana la grade.
- Pasul 5: Finisarea covorului :Retusul final inainte de a va livra un covor perfect curatat este dat de masina de finisat ,care ,cu ajutorul a 4 perii si a aspiratorului de 4000 m3 lasa in urma un covor ca nou ,curat ,uscat,pufos si parfumat
De regula,cu mici exceptii, toate tipurile de covoare pot fi supuse acestui ciclu de spalare si curatare in 5 pasi. Insa nu toate tipurile de covoare se preteaza la spalare cu apa,unele necesita curatare uscata(chimica), cum ar fi covoare de matase, covoare din vascoza, covoare bumbac, covoare de lana Aceste exceptii va vor fi comunicate si vom gasi de comun acord o solutie..
In mod normal NU! Spalarea se face cu apa rece tocmai din aceasta cauza, iar detergentii folositi sunt speciali pentru acest domeniu, si nu ataca pigmentii.
Cheia uscarii covorului este stoarcerea si eliminarea a cat mai multa apa, ulterior spalarii propriu-zise.Aici ne ajuta centrifuga de covoare, care elimina 95% din apa retinuta de covor, astfel ca ele raman doar umede.
Apoi se intind pe bare speciale in camerele destinate uscarii ( izolate termic cat mai bine),cu temperaturi ce ating 40 grade. ( dotate cu ventilatoare si uscator-dezudimificator industrial ) In maxim 10h covorul este complet uscat.
Scoaterea petelor depinde foarte mult de vechimea ei si de tipul materialului, precum si de substantele cu care a fost tratata anterior. Nimeni nu poate garanta ca petele vor fi eliminate in proportie de 100%,insa, avand in vedere performantele echipamentelor precum si solutiile speciale pentru fiecare tip de pat ape care le folosim,putem spune ca daca nu le scoatem nici noi, atunci nimeni nu va putea.
Ozonul este cel mai puternic DEZINFECTANT ECOLOGIC. Nu contine substante chimice,se descompune in oxigen,nelasand in urma reziduuri periculoase.Te scapa de mirosuri dar si de virusi, bacterii si mucegai.
Ozonul este un gaz și dezinfectează orice în zona de tratament în care se obține și se menține o concentrație specifică de ozon gazos pentru o perioadă de timp. Aceasta include aerul din spațiu și orice altă suprafață sau obiect din zona de tratament respectivă.
Rata de ucidere a bacteriilor și neutralizarea virușilor și a mucegaiului este de 97%.